
De sessies worden meestal elke week gehouden.
Het belangrijkste doel van de workshop is te weten te komen hoe studenten onderzoek ervaren, hoe ze leren, hoe ze het onderzoek erna doen en hoe ze het onderzoek zo goed mogelijk uitvoeren. De docenten zijn er om specifieke vragen te beantwoorden over hoe de workshopdeelnemers leren.
Lightning Talk.
De student weet in welke informatie hij geïnteresseerd is. Daartoe schrijft de student een lightning talk, een boodschap aan de workshop wetenschapsdocenten. Een deelnemer aan een workshop is verantwoordelijk voor het schrijven van deze lightning talk voor studenten die meedoen aan de workshop. Hij vertelt over de huidige stand van zaken in de werkplaats en de programma’s die worden uitgevoerd. De lightning talk moet de nieuwe deelnemer niet alleen informeren over wat er al is gedaan, maar ook over wat er wordt gezocht en gepland, wat leerlingen moeten doen en wat leerlingen denken dat ze moeten doen, en wat leerlingen van de workshop verwachten.
Vragen stellen tijdens de workshop.
Het primaire doel van de workshop is teams samen te stellen en vervolgens kleine groepjes te vormen van waaruit een samenhangend en coöperatief onderzoeksteam kan worden gebouwd. Het doel is dat de studenten gemotiveerd zijn en het volgende kunnen vragen.
Respecteer ze . Zorg ervoor dat ze uitgeteld zijn.
. Zorg ervoor dat je ze uit telt. Vertel hen hoe je over hen denkt . Respecteer het gebruik van de workshop door elke student.
. Respecteer het gebruik van de workshop door elke student. Omarm hun ideeën. Omarm hun projecten. Lesgeven is krachtiger dan één idee brengen en alle studenten onderwijzen.
Laat ze je werk zien.
Zoals met alles, is het in de echte wereld niet genoeg om nieuwe ideeën te bedenken. Je moet de echte wereld ook naar deze ideeën laten kijken. Dit is wanneer de workshop echt krachtig is. Studenten moeten echte “in het veld”-resultaten zien. Als ze zien dat studenten bruikbare producten maken in een echte wereldcontext, zijn ze eerder geneigd om bij te dragen aan de workshop!
Bijdrage voor één workshop.
Wanneer een student actief heeft deelgenomen aan een workshop gedurende een bepaalde periode (hetzij meer dan één dag), dan kan die student meetellen voor één bijdrage aan de workshop. Nadat de cursist één keer heeft deelgenomen aan de workshop, kan hij of zij niet meer deelnemen.
Voor meer informatie over tutorials en geavanceerde workshops, zie onze project tutorials pagina, waar al onze workshops staan en onze workshop documentatie pagina, waar alle workshop handleidingen staan (met en zonder het flashpart.pdf, etc.). Meer informatie over de data-analyse genoemd in het onderzoeks- en onderwijsgedeelte van dit bericht kan hier gevonden worden.
Over de auteur
Christine Wagg is een assistent-professor in het onderwijs. Ze werkt als Post-Doc aan het MIT Media Lab met Dr. Simon Al-Khalili. Haar cursussen zijn typisch open source omdat je de mogelijkheid krijgt om nieuwe dingen te leren en je eigen ontdekkingen te doen voordat je de kans hebt om ze op de workshop te draaien. Christine heeft veel onderwijservaring in een Autonoom Voertuig en een Microscopie lab aan een academische instelling.